Background

Heusden als uitvalsbasis

Als centraal punt ten opzichte van drie Brabantse Toeristische regio's vormt Heusden een prima uitvalsbasis voor uitstapjes per boot, fiets, auto of te voet.

Het Hart van Brabant wordt gekenmerkt door een breed recreatief aanbod met grote attractieparken zoals de Efteling en Safaripark de Beekse Bergen en natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen

Het volledig door water omgeven Land van Heusden en Altena met natuurlijk de Biesbosch is rijk aan cultureel erfgoed en zeer geschikt voor fietstochten langs de vele forten, rustieke dorpen, vestingsteden als Woudrichem en kastelen waaronder Slot Loevestein en kasteel Dussen.

Voor wie rust zoekt biedt Nationaal Landschap Het Groene woud 7500 hectare natuur bestaande uit bossen, heide, moerassen en agrarisch populierenlandschap.

Aan de noordkant wordt het Groene Woud begrensd door

's Hertogenbosch, de Bourgondische stad waar alles draait om gezelligheid en gastvrijheid. Niet voor niets is Den Bosch al drie keer op rij gekozen tot meest gastvrije stad van Nederland.

Voor een heerlijk avondje uit in Den Bosch is er een goede busverbinding vanuit Heusden, maar de Havenmeester regelt ook graag een taxi of een privéchauffeur voor U!